NWVT

NWVT

Beschrijving

De NVT is een wetenschappelijke vereniging van en voor tandartsen. De NVT is op 1 juli 1904 opgericht en is daarmee de op één na oudste tandheelkundig wetenschappelijke vereniging in Nederland. Statutair is de doelstelling van de vereniging: het bevorderen van de tandheelkundige wetenschap. De NVT voert zelf geen wetenschappelijk onderzoek uit, maar draagt bij aan de overdracht van wetenschappelijke informatie aan tandartsen.

Aandachtsgebied
De NVT richt zich op elk tandheelkundig wetenschappelijk terrein dat relevant wordt geacht voor de tandarts in de algemene praktijk. De NVT houdt de tandarts niet alleen op de hoogte van ontwikkelingen binnen de tandheelkunde, maar streeft er ook naar om de stand van zaken op verschillende gebieden voor het voetlicht te brengen. Met de congressen en cursussen probeert de vereniging de gehele Nederlandse tandheelkundige gemeenschap te bereiken. De NVT hecht aan een goede relatie met de (wetenschappelijke) verenigingen. Hiertoe neemt zij vaak het voortouw om gezamenlijk met deze vereniging activiteiten te organiseren.

Leden
De NVT heeft ruim 2.500 leden. Tandartsen en studenten tandheelkunde kunnen lid worden van de vereniging. Met hun lidmaatschap ondersteunen ze het werk van de NVT.

Activiteiten
Het organiseren van congressen en WTA cursussen, al dan niet in samenwerking met (wetenschappelijke) verenigingen. het onderhouden van contacten met tandheelkundige faculteitsverenigingen van de Nederlandse universiteiten om de studenten al in een vroeg stadium bekend te maken met de mogelijkheden tot bij-en nascholing voor een praktiserend tandarts. Het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek in de tandheelkunde door het uitreiken van prijzen en stipendia

  Voeg toe aan favorieten

Details

Datum: 29 oktober 2015 Categoriën
Visit Site