NVGPT

NVGPT

Beschrijving

De Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde (NVGPT) is in januari 1997 ontstaan, door een samenvoeging van de Nederlandse Vereniging voor Gnathologie (sinds 1982) en de Nederlandse Vereniging voor Prothetische Tandheelkunde (sinds 1971). Door het lidmaatschap van onze betrokken professionals kunnen wij de belangen van de beroepsgroep blijven dienen.

 

Multidisciplinair karakter
De vereniging heeft een sterk multidisciplinair karakter. Door het lidmaatschap van tandartsen, kaakchirurgen, orthodontisten, tandtechnici, tandprothetici, mondhygiënisten en fysiotherapeuten bedient de vereniging het gehele speelveld van de professionele mondzorg. Dit sluit aan bij de moderne tandheelkundige praktijken, waar teamconcepten gangbaar zijn.

 

Doelstellingen
De NVGPT wil de kennis en ontwikkeling van de prothetische tandheelkunde en de gnathologie bevorderen, in wetenschappelijk en maatschappelijk opzicht. Het hoofddoel is de gnathologische en prothetische aspecten van tandheelkunde te integreren in de algemene praktijk.

  Voeg toe aan favorieten

Details

Datum: 27 mei 2016 Categoriën